Risotto met parmezaan

Bereidingswijze

1. Kook de kalfsfond op.
2. Stoof de uitjes en de knoflook in olijfolie gedurende 1 minuut aan. Voeg de risottorijst toe.
3. Blus met het glas witte wijn. Laat de witte wijn weg koken.
4. Voeg in 3 à 4 keer de kokende kalfsfond toe. Laat dit elke keer helemaal weg koken voor je terug toevoegt.
Kleine tip: vanaf de moment dat je de fond hebt toegevoegd, tot de moment dat de rijst gaar is, bedraagt 16 minuten kooktijd. Voldoende roeren.
5. Na deze 16 minuten haal je de pan van het vuur. Voeg boter, mascarpone en parmezaanse kaas toe. Kruid af met peper en zout.

Wijnsuggestie: 
Een rijke witte Bourgogne die liefst al zo'n 5-tal jaar rijping heeft (vb. onderschatte Pouilly-Fuisé uit Macônnais), of een rijpe, licht aardse Chardonnay met nootachtig karakter uit de Jura, maar zeker in rood ook eenmooie Pinot Noir of Spätburgunder uit de Rheingau, Rheinhessen of Baden in Duitsland.