Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Risotto met kip en wintergroenten

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Snij de kip in kleine hapklare blokjes. Kruid ze met peper en zout.
  • Maak de groenten schoon. Snipper de sjalot en look fijn. Schil de wortels (en eventueel de selder) en snij in kleine blokjes. Snij de champignons in plakjes.
  • Zet een pan met dikke bodem en hoge kanten op het vuur. Bak de kipstukjes goudbruin in wat olijfolie. Haal de kip uit de pan met een houten lepel en bewaar even aan de kant.
  • Doe ondertussen de fond in een pannetje en doe er 300ml water bij. Zet het vuur aan tot de fond kookt.
  • Doe de sjalot, wortel en selder in de pan waar je eerder de kip in bakte. Bak de groenten voor 4 minuten en voeg dan de look en champignons toe. Bak deze nog 3 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Draai het vuur laag. Voeg dan een soeplepel van de fond toe en roer door de rijst tot alle vloeistof is opgenomen. Voeg pas daarna een nieuwe soeplepel toe.
  • Herhaal dit proces tot alle fond op en je rijst gaar is. Is de fond op maar is de rijst nog niet helemaal gaar, voeg dan nog wat extra water toe.
  • Voeg op het einde ook de kip toe zodat deze mee kan doorwarmen.
  • Draai het vuur uit zodra de rijst gaar is en roer er het klontje boter en de Parmezaanse kaas onder.
  • Serveer meteen.

Healthy food blogger

Ellen

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.