Struisvogelfilets met truffelaardappeltjes

Bereidingswijze

1. Kook de aardappeltjes gaar in gezouten water en giet ze af. Pureer ze en meng de puree met de melk en de boter tot een gladde massa. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout. Blancheer de groene asperges in kokend gezouten water.
2. Bak de struisvogelfilets op hoog vuur in een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en fruit het sjalotje en de shiitakes. Blus met de porto en de fond.
3. Kook de saus in tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de struisvogelfilet met de saus, de asperges en een beetje truffelpuree. Versier met de lente-ui.

Wijnsuggestie:
Liefst kies ook hier nog eens voor een gerijpte Merlot-wijn. Deze mag gerust uit Pomerol afkomstig zijn maar ook het noorden van Italië kan dit voortbrengen en zelfs in Slovenië kunnen we een Pinot Noir wijn vinden die na een 10-tal flesrijping dit makkelijk aankan.