Roomsoepje van waterkers en reepjes oesterzwammen

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en snijd het preiwit fijn.
2. Stoof de groenten aan in een klein beetje boter, zet een deksel op de kookpot en laat een vijftal minuutjes uitzweten.
3. Giet de helft van 1 potje gevogeltefond Lacroix over de groenten.
4. Voeg een zeer klein beetje zout toe en laat een tiental minuten koken.
5. Reinig ondertussen de waterkers, hou enkele mooie blaadjes over voor de garnituur, verwijder hiervoor de grootste groene stelen en spoel de blaadjes zorgvuldig.
6. Voeg op het einde van de kooktijd de waterkersblaadjes toe en laat ze enkele minuten meekoken.
7. Mix het soepje.
8. Snijd de oesterzwammen in reepjes en bevochtig ze met de overgebleven gevogeltefond.
9. Kruid de oesterzwamreepjes met een beetje peper en zout en gaar ze gedurende +/- 5 minuten.
10. Roer de zure room los met het kookvocht van de champignons. Giet het (hou de champignons apart om ze daarna te verdelen in de kommetjes).
11. Ga de smaak na en kruid eventueel nog bij met peper en zout.

De schikking:
Verdeel de oesterzwamreepjes over 4 warme kommetjes en giet er de soep over. Werk af met enkele blaadjes waterkers.

Recept van Marleen De Naeyer.