Rundertong met kappertjes en tonijn

Bereidingswijze

1. Breng de wijn aan de kook met de fond, de ui, de wortel, de laurierblaadjes, de rozemarijn en de knoflook. Kruid met peper en zout. Laat een kwartiertje trekken en kook de rundertong hierin gaar.
2. Laat de tong afkoelen in het kookvocht en verwijder het vel.
3. Snij in dunne plakken. Mix de mayonaise samen met de tonijn, de ansjovis en een paar lepels kookvocht. Roer de kappertjes erdoor en kruid met peper en zout.
4. Serveer een paar plakken rundertong met de tonijnmayonaise en een slaatje.

Wijnsuggestie: 
Een elegante, verfijnde rode wijn op basis van de Gamay druif zowel uit de Beaujolais als uit de Loire zou hier verrassend genoeg volledig tot zijn recht komen, zeker indien geserveerd aan +/- 16°C.
Maar ook een rijpe, frisse Sauvignon Blanc wijn uit een zonnigere regio , liefst een natuurlijk verbouwde versie die vergistte in oude vaten. Kan uit Nieuw-Zeeland komen of uit Zuid-Afrika.