Spaghetti bolognaise

Bereidingswijze

  • Snijd de rode ui en knoflook fijn. Snijd de wortelen, paprika, selder en courgette in kleine blokjes. Wie wenst kan de paprika eerst schillen.
  • Stoof de rode ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de wortelen en selder toe en stoof 5 minuten.
  • Vervolgens mag je de courgette en paprika toevoegen. Bak alles op een middelmatig vuur gedurende 15 minuten.
  • Giet de kalfsfond, passata en tomatenblokjes bij de groenten en laat 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Mix de tomatensaus tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
  • Breng een kookpot met water aan de kook en kook de spaghetti gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak intussen het gehakt met de spaghettikruiden en oregano rul.
  • Voeg het gehakt toe aan de gemixte tomatensaus.
  • Serveer de spaghetti met de bolognaisesaus en werk af met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.