Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Tajine met gehaktballetjes

Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Voeg het gehakt toe aan een grote kom en meng met de ui, knoflook, gerookte paprikapoeder, ras el hanout, verse munt, peper en zout. Voeg wat olijfolie toe als het gehakt te droog is. Draai balletjes van het gehakt en leg opzij.
  • Verhit de tajine op een middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes langs alle kanten goudbruin. Haal uit de tajine en leg opzij.
  • Verhit opnieuw wat vetstof in de tajine en stoof de ui gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de gerookte paprikapoeder, komijn en ras el hanout toe en stoof nog 1 minuut mee met de ui.
  • Voeg de reepjes wortel en courgette toe en stoof 5 minuten.
  • Blus de groenten met de runderfond en tomatenblokjes.
  • Verwijder de blaadjes koriander van de steeltjes. Houd de blaadjes apart voor straks. Hak de steeltjes fijn met een mes en voeg toe aan de saus.
  • Voeg tot slot de gehaktballetjes, rozijnen en abrikozen toe en laat gedurende 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  • Werk de tajine af met korianderblaadjes, munt en granaatappelpitten. Serveer met couscous. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.