Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Enchiladas ovenschotel

Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de vulling

1. Verhit wat vetstof in een pan en bak het gehakt rul samen met de witte ui.

2. Voeg de droge kruiden toe, meng onder elkaar en bak nog even verder.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.



Voor de saus

1. Verhit in een tweede pan opnieuw boter en fruit de knoflook samen met de bloem tot een roux. Voeg vervolgens al roerend met een garde de runderfond toe tot er een dikke saus ontstaat.

2. Voeg de passata, chili, komijn en zout toe en meng onder elkaar.



Afwerken

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Neem een ovenschaal en verdeel een laagje saus over de bodem.

3. Vul iedere tortilla met wat van de vulling en werk af met cheddarkaas. Plooi iedere tortilla dicht en leg op de bodem van de ovenschaal (ongeveer 10 stuks).

4. Verdeel de laatste helft van de saus over de gevulde tortilla’s en bak 30 minuten in het midden van de oven.

5. Bestrooi de ovenschotel met cheddarkaas en bak nog 10 minuten in de oven.

6. Haal uit de oven, verdeel over de borden en werk af met salsa. Werk eventueel af met tortilla chips.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.