Varkenskotelet met blackwellsaus en aardappelen

Bereidingswijze

Voor het vlees:

1. Smelt wat margarine schuimig in een hete kleef pan.
2. Kruid de koteletten met peper en zout en bak 2 à 3 minuten aan elke kant .
3. Haal de koteletten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

Voor de saus:
1. Giet het vet uit de pan en blus met de rund fond en room.
2. Voeg de pickles toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
3. Voeg de koteletten terug toe in de pan en hou warm.

Voor de groenten/aardappelen:
1. Kook de in roosjes gesneden bloemkool beetgaar, meng met de gekookte aardappelen.
2. Smelt de boter en voeg er de bloem aan toe roer tot homogene massa, voeg er al roerende de koude melk aan toe en breng zo aan de kook, kruid met peper, zout en wat nootmuskaat.
3. Voeg de bechamelsaus aan de groenten aan toe en plaats zo in de oven in een schotel 15min. op 180°C.

Voor de afwerking:
1. Serveer alles mooi op bord en strooi er gehakte peterselie over.

Wijnsuggestie:
Door het kruidig fris zure karakter van de Blackwellsaus is ook hier de keuze voor een rijke witte wijn voor de hand liggender dan voor een rode. Een niet te alcoholrijke witte wijn uit de Anjou regio in de Loire zou zeker zijn mannetje kunnen staan (als hij een beetje rijping in vat kreeg) maar natuurlijk ook een rijkere Rieslingversie zowel uit de Elzas zolang hij maar droog gevinifieerd is, past hier perfect.