Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Vegetarische Couscous met kurkuma

Bereiding
1 uur 10 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1.Giet een scheut olijfolie in een braadpan, laat een in plakjes gesneden ui, een gehakt teentje look en de tomaten in grote blokjes met 4 koffielepels ras el hanout, 2 koffielepels paprika en de honing samen garen.

Snijd de groenten in blokjes: butternutpompoen, wortels, rapen en laat ze garen. Voeg 2 takjes tijm en de kikkererwtjes toe. Bevochtig met 40 cl groentefond Lacroix en 20 cl water. Laat gedurende 50 minuten zachtjes sudderen.



2. Giet 20 cl groentefond Lacroix in een kookpot, voeg 2 takjes munt, de zeste en het sap van een sinaasappel toe.

Giet het griesmeel in een bol, voeg 3 soeplepels olijfolie toe samen met de kurkuma, het zout en de gedroogde rozijnen. Filter de warme bouillon en giet die over het griesmeel. Zet er een deksel op terwijl dit gedurende 10 minuten aandikt.



3. Dresseer een bord met het griesmeel, de groenten en een beetje bouillon. Bestrooi met muntblaadjes.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.