Wijting met tomatenrijst en venkel

Bereidingswijze
1. Verhit wat vetstof in een kookpot en stoof de ui samen met de knoflook, gember en venkel.
2. Voeg de gevogeltefond samen met de rijst en tomatenblokjes toe van zodra de venkel wat zachter wordt.
3. Kruid met sumak, zeste van limoen, harissa en gerookte paprikapoeder. Laat pruttelen tot de rijst gaar is.
4. Kruid de wijting met peper en zout.
5. Verhit wat vetstof in een pan en bak de wijting op de velkant. Het vel houdt de malse filets mooi samen bij elkaar bij het omdraaien in de pan. Draai de wijting om na 2 minuten en draai het vuur uit. Bak nog zo'n twee minuten en serveer onmiddellijk.
6. Schep de tomatenrijst met venkel op een bord en dresseer de vis op de tomatenrijst. Werk eventueel af met wat limoensap en verse kruiden. Smakelijk!
2. Voeg de gevogeltefond samen met de rijst en tomatenblokjes toe van zodra de venkel wat zachter wordt.
3. Kruid met sumak, zeste van limoen, harissa en gerookte paprikapoeder. Laat pruttelen tot de rijst gaar is.
4. Kruid de wijting met peper en zout.
5. Verhit wat vetstof in een pan en bak de wijting op de velkant. Het vel houdt de malse filets mooi samen bij elkaar bij het omdraaien in de pan. Draai de wijting om na 2 minuten en draai het vuur uit. Bak nog zo'n twee minuten en serveer onmiddellijk.
6. Schep de tomatenrijst met venkel op een bord en dresseer de vis op de tomatenrijst. Werk eventueel af met wat limoensap en verse kruiden. Smakelijk!