Zeebaars met schaaldierenbearnaise

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de graten van de zeebaars en maak enkele kleine insnijdingen. Bak de vis in een ovenvaste pan in olijfolie krokant op de velzijde en kruid met peper en zout. Draai de vis om en zet 5 minuten in de oven. De vis mag nog wat glazig zijn vanbinnen.

2. Maak de bearnaise. Spoel en snipper de kruiden. Smelt de boter en laat het witte bezinksel wat zakken. Kook de helft van de kreeftenfond in een pannetje in tot je nog enkele lepels overhoudt.

3. Klop de dooiers met de gastrique en de ingekookte fond tot een schuimige massa. Voeg de gesmolten boter toe zonder het witte bezinksel. Kruid met peper, zout en de kruiden.

4. Bak de asperges samen met de zeeboontjes krokant in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

5. Kook de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in de andere helft van de kreeftenfond en dien op met de vis en de bearnaisesaus.