Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Zweedse balletjes

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de gehaktballetjes

  • Verhit wat vetstof in een pan en stoof de sjalotjes glazig.
  • Neem een grote kom, voeg de sjalotjes en overige ingrediënten toe voor de gehaktballetjes. Kneed het gehakt met jouw handen tot een stevige bol gehakt.
  • Verhit wat vetstof in een pan en bak de balletjes goudbruin.

 

Voor de saus

  • Neem een kookpot en smelt de boter in de pan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer met een garde tot er een biscuitgeur ontstaat. Voeg vervolgens al roerend de runderfond toe. Blijf toeren tot er een dikke saus ontstaat. Voeg tot slot de room toe en kruid met peper en zout.
  • Doe de gehaktballetjes bij de saus en laat nog 15 minuten verder garen.
  • Werk af met peterselie. Serveer de balletjes met puree. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.