Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Balletjes van lamsgehakt met ham-dragonsaus

Bereiding
55 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Naan:

Meng de bloem met de yoghurt. Kneed de twee ingrediënten gedurende 10 minuten tot een soepele, elastische bal.

Verdeel het naandeeg in balletjes van zo’n 4 cm diameter.

Rol ze tot een dikke kleine pannenkoek op een bebloemde plank.

Bak de broodjes langs beide zijden in een droge hete koekenpan.



Gehaktballetjes:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak wat rode chilipeper in piepkleine stukjes.

Rasp de gember. (Je hoeft de gember niet te schillen.)

Snipper de korianderblaadjes fijn.

Doe het gehakt in een mengkom.

Voeg de dooier toe, samen met het paneermeel, de hoisinsaus, de ketjap en een beetje mosterd.

Doe er de snippers chilipeper en koriander bij, samen met geraspte gember.

Meng alles grondig.

Rol van het vleesmengsel balletjes van zo’n 45 g.

Vet een bakplaat in met een scheutje olie en schik er de vleesballetjes op.

Bak het vlees in de oven op 180°C gedurende 20 minuten.



Dragon-geuzesaus:

Snipper de ui in kleine stukjes. Smelt een klontje boter in een (saus)pan op een matig vuur. Stoof de uisnippers glazig.

Bepoeder de uitjes met wat bloem en roer.

Schenk het scheutje dragonazijn in de pan en vervolgens de geuze. Roer en voeg de kalfsfond toe.

Laat de saus tot de helft inkoken op een matig vuur.

Rits de blaadjes van de takjes dragon en snipper ze fijn.

Schenk de room in de saus en voeg de snippers dragon toe. Laat de saus nog kort pruttelen.

Kruid de saus met wat peper.

TIP: je kan hier evt nog fijngesnipperde gekookte ham toevoegen (50g)



Schenk de saus over de gare gehaktballetjes en houd warm.



Erwtjes met munt:

Snipper de sjalot fijn. Stoof de snippers glazig in een scheutje olie.

Voeg de diepgevroren erwtjes toe en stoof ze gaar. Roer regelmatig.

Kruid de bolletjes met wat specerijenzout.

Snipper de blaadjes munt fijn en meng ze door de gare erwtjes.

Een recept uit Bal National

Wim Ballieu (Balls & Glory)

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.