Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Couscous salade

Bereiding
20 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Kook de fond op.

2. Doe de couscous in een schaal, giet de kokende fond op de couscous.

3. Voeg de boter en de olie toe. Dek af en laat 3 minuten staan.

4. De couscous zal al de gevogeltefond opnemen. Roer goed door met een vork, voeg het zout, de ras el hanout en azijn toe.

5. Sla op de achterkant van de granaatappel met een lepel, de pitjes zullen er makkelijk uitkomen.

6. Snij de gemarineerde paprika's in blokjes, haal de blaadjes van de kruiden en hak fijn.

7. Voeg al de garnituur, granaatappelpitjes, paprika’s en de kikkererwten met de fijngehakte kruiden onder de couscous en roer goed rond.



Wijnsuggestie:

Door de paprika en de granaatappel hebben we hier nood aan een deftige fruitstructuur en ook wat kruidigheid. Een rijkere Verdicchio dei Castelli di Jesi uit de Marches in Italië zou hier voldoende weerwerk kunnen geven maar ook hier kunnen we weer kiezen voor Riesling en waarom eens geen versie uit de Elzas in Frankrijk, deze mag vrij jong zijn. Ook een wat meer kruidige witte wijn vanop de leisteenhellingen van de Languedoc op basis van Roussanne en Marsanne geeft u vast een mooi proefmoment.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.