Fazant met raapjes en saffraan

Bereidingswijze

1. Schil de zilveruitjes, raapjes en aardappeltjes.
2. Haal uit de raapjes en de aardappelen gelijke bolletjes met een parisiennelepeltje.
3. Smelt de boter in een lage kookpot en fruit hierin het komijnzaad. Voeg hierbij de zilveruitjes, raapjes en aardappeltjes. Bevochtig met de fond. Kruid met peper en zout en een beetje saffraan. Gaar onder gesloten deksel.
4. Schep de groenten uit de fond en kook deze een beetje in.
5. Bak de fazant in een beetje boter en kruid met peper en zout. Trancheer de filets.
6. Serveer in een diep bord met de groenten en de saus.

Wijnsuggestie:
Hierbij kiezen we best voor een iets rijkere witte wijn die al wat flesrijping achter de rug heeft.
Bv: Een droog gevinifieerde Riesling uit Rheinhessen of de Pflaz in Duitsland, vergist in oude vaten.
Of zelfs een iets oudere (5 à 8 jaar) Smaragd Grüner Velliner uit Wachau  in Oostenrijk, liefst ook vergist in oude vaten zodat hij iets breder, rijker van stijl is.