Griet met boontjes, tomaat en beurre blanc met basilicum

Bereidingswijze

Voor de groenten:
1. Kook de boontjes gaar in gezouten water.
2. Ontpit en pel de tomaten.
3. Snij de tomaten in blokjes (1cm op 1 cm).
4. Stoof de sjalot aan in de boter met de knoflook en tijm.
5. Voeg de boontjes en de tomaten toe. Kruid af met peper en zout.
6. Houd dit warm onder deksel van het vuur. 

Voor de saus:
1. Kook de wijn met de visfond en de fijngesneden sjalotten in tot bijna alle vocht weg is.
2. Voeg de room toe en kook op. 
3. Roer de koude boter onder de saus.
4. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Houd dit warm. 

Voor de vis:
1. Bak de griet aan in de boter gedurende 4 minuten aan elke kant op middelmatig vuur.
2. Kruid af met zout. 

Afwerking:
1. Leg de boontjes met de tomaatjes in het midden van het bord.
2. Leg de vis erop en serveer de saus rond de vis.