Kip met citroen en rozemarijn

Bereidingswijze

1. Bak de drumsticks in een beetje olijfolie tot ze een licht kleurtje hebben. Breng op smaak met peper en zout, curry en de komijnzaadjes.
2. Snij de ui fijn en voeg ze samen met de knoflook, laurier en rozemarijn toe. Giet de fond en de olijfolie erbij.
3. Was de citroenen en snij ze in vier. Voeg ze toe, plaats het deksel op de pan en laat de kip gaarkoken op een laag vuurtje.
4. Verwijder de kip en de groenten uit het kookvocht als het vlees van het bot komt. Laat de saus inkoken en breng ze op smaak met peper en zout.
5. Serveer met gebakken aardappeltjes.

Wijnsuggestie: 
Door de combinatie van de curry en de rozeùarijn verkies ik een expressieve witte wijn met een exotsich aromapallet en toch verrassende mooie zuren.
Ik durf dus best te opeteren voor een Semillon-Sauvignon Blanc versie en dit zowel uit Bordeaux  als een Fumé Blanc uit California als een gelijkaardige versie uit Adelaide Hills in Australië.
Maar een droge, rijke Riesling uit elzas past hier ook perfect bij. 
Dit is een recensie.
Wim Ballieu