Lacroix Beef Bourguignon

Kreeftensaus

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
10 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Neem geklaarde boter of olie en voeg daar de mirepoix aan toe.

2. Vervolgens de schalen van de kreeft of de scampi’s en een beetje tomatenpuree erbij voegen en laten bruinen.

3. Flamberen met cognac, blussen met witte wijn en de overheerlijke kreeftenfond van Lacroix.

4. Tenslotte een kruidentuiltje toevoegen en 20 à 25 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen.

5. Zeef het geheel en bind met een roux.

6. Verfijn de saus met kleine klontjes ijskoude boter.

7. Doe er naar eigen smaak cayennepeper, peper en zout bij.

Externe video URL

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.