Kwartel met marsepein en witloof

Bereidingswijze

1. Maak het witloof schoon en bak het lichtjes in een beetje boter.
2. Kruid met peper, zout en suiker en bevochtig met een bodempje water.
3. Bedek met aluminiumfolie en laat het gaar worden op laag vuur. Haal het witloof uit het vocht en bewaar beiden.
4. Breng de gevogeltefond aan de kook met het vocht van het witloof en laat tot de helft inkoken.
5. Los de marsepein hierin op en werk af met de room. Kruid met peper en zout. Bak de kwartels op hoog vuur, kruid met peper en zout en serveer met het witloof en de saus.
6. Versier met enkele blaadjes salie. Serveer er eventueel wat boerenkoolpuree bij.

Wijnsuggestie:
Ook hier hebben we zeker nood aan een halfdroge witte wijn zoals een Pinot Gris uit Elzas of een halfdroge, rijke Rieslingwijn met enkele jaren (7 à 10) flesrijping uit Rheingau of Rheinhessen zorgen voor een meer dan interessante combinatie.