Parelhoen met truffelpuree, portosaus en groene asperges

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels gaar in gezouten water en giet af.
2. Pureer ze en draai eventueel door een zeef voor een extra zachte textuur.
3. Verhit de boter met de melk en meng dit door de puree.
4. Breng op smaak met de truffelolie, peper en zout, en eventueel een beetje gehakte pijpajuin voor de kleur.
5. Blancheer de groene asperges in kokend gezouten water.
6. Bak de parelhoen goudbruin aan op hoog vuur in een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Neem uit de pan en leg op een ovenplaat.
7. Fruit het sjalot en de shiitakes. Blus met de Porto en de fond. Kook de saus in de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en zout.
8. Gaar de parelhoen af in de oven op 180°C gedurende circa 10-15 minuten. Serveer de parelhoen met de saus, de asperges en een beetje truffelpuree.