Lacroix Beef Bourguignon
Wild

Pasta met wilde boschampignonroomsaus

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Verhit een kookpot en laat de boter smelten.

2. Maak de Shitake en Cantharellen schoon en hak in grove stukken.

3. Voeg de sjalot toe aan de kookpot en stoof gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens

de knoflook toe.

4. Voeg nu de shitake en girolles toe. Bak gedurende enkele minuten tot de

champigons zachter worden.

5. Schenk de gevogeltefond bij de champignons en laat enkele minuten inkoken.

6. Voeg tot slot de room toe en laat opnieuw inkoken.

7. Leg enkele takjes verse tijm en een blaadje laurier in de saus en laat meekoken.

8. Laat de saus nog 20minuten op een laag vuurtje verder pruttelen zodat de saus

kan indikken.

9. Breng een kookpot met water aan de kook en kook de pasta.

10. Verwijder nu de takjes tijm en laurierblad uit de saus. Breng op smaak met peper,

zout en nootmuskaat.

11. Serveer de pasta met enkele lepels wilde boschampignonsaus.

12. Werk tot slot af met peterselie en walnoten. Smakelijk!

Chantarellen en Shitakes zijn prachtige ingrediënten die zorgen voor een
hartige, notige smaak in de saus.

Virginie Schoelinck

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.