Peperroomsaus, steak & ovengebakken frietjes

Bereidingswijze
Ovengebakken Frietjes
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Dep de frietjes droog en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Besprenkel met wat olijfolie. Gebruik zeker niet te veel want anders worden de frietjes niet krokant. Voeg ook een snufje zout toe.
4. Plaats de bakplaat met frietjes in het midden van de oven gedurende een 20tal minuten. Draai de frietjes regelmatig om zodat ze niet verbranden.
Steak & Pepersaus
1. Verwarm een pan met wat vetstof tot de pan goed heet is.
2. Kruid intussen de steaks met peper en zout.
3. Bak de steaks in een hete pan langs beide kanten 2 minuten. Draai het vuur wat lager van zodra je de steaks op de pan legt. Bak vervolgens nog 1 minuut langs beide
kanten en wikkel de steaks in zilverpapier.
4. Schenk de rundsfond en cognac in diezelfde pan en roer met een garde het aanbaksel van de steaks los. Laat voor de helft inkoken.
5. Voeg tot slot de room en gekneusde peperbolletjes toe en laat opnieuw inkoken.
6. Indien je een dikke saus wenst mag je de pepersaus een langere tijd op het vuur laten staan.
7. Haal de steaks uit het zilverpapier en snijd in plakjes. Serveer met de pepersaus en ovengebakken frietjes.
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Dep de frietjes droog en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier.
3. Besprenkel met wat olijfolie. Gebruik zeker niet te veel want anders worden de frietjes niet krokant. Voeg ook een snufje zout toe.
4. Plaats de bakplaat met frietjes in het midden van de oven gedurende een 20tal minuten. Draai de frietjes regelmatig om zodat ze niet verbranden.
Steak & Pepersaus
1. Verwarm een pan met wat vetstof tot de pan goed heet is.
2. Kruid intussen de steaks met peper en zout.
3. Bak de steaks in een hete pan langs beide kanten 2 minuten. Draai het vuur wat lager van zodra je de steaks op de pan legt. Bak vervolgens nog 1 minuut langs beide
kanten en wikkel de steaks in zilverpapier.
4. Schenk de rundsfond en cognac in diezelfde pan en roer met een garde het aanbaksel van de steaks los. Laat voor de helft inkoken.
5. Voeg tot slot de room en gekneusde peperbolletjes toe en laat opnieuw inkoken.
6. Indien je een dikke saus wenst mag je de pepersaus een langere tijd op het vuur laten staan.
7. Haal de steaks uit het zilverpapier en snijd in plakjes. Serveer met de pepersaus en ovengebakken frietjes.