Ramen met rundertataki

Bereidingswijze

Maak de marinade voor het rundvlees minstens twee uur op voorhand
  • Verwarm een ​​pan op een laag vuur, voeg de honing toe en roer regelmatig
  • Voeg vervolgens de balsamicoazijn toe en laat gedurende enkele minuten indikken
  • Voeg vervolgens de Lacroix bio rundfond toe en laat tot de helft indikken
  • Laat het mengsel afkoelen zodra het ingedikt is
 
  • Bak het vlees op een hoog vuur in goed hete olijfolie gedurende 30 seconden aan elke zijde voor een 'bleu' bereiding (1 minuut voor een 'saignant' bereiding)
  • Zet opzij
  • Zodra het mengsel van bouillon, honing en azijn afgekoeld is, giet u het in een diepvrieszak
  • Voeg het vlees toe aan het mengsel en laat het marineren
 
  • Haal een paar uur later het vlees uit de marinade en zet de marinade opzij
  • Leg de sesamzaadjes in een bord en rol het vlees erin. Snijd het vlees vervolgens in plakjes van 0,5 cm
  • Kook de noedels in de groentebouillon.
  • Zodra ze gaar zijn, voegt u gewenste hoeveelheid marinade, de fijn gesneden paprika en de eveneens fijngesneden lenteuitjes toe aan de bouillon
  • Serveer in een kom waarbij u het rundvlees voorzichtig bovenaan legt
  • Liefhebbers kunnen er ook een zachtgekookt ei aan toevoegen
Food and lifestyle blogger
Maurane