Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Pompoenrisotto met pancetta

Bereiding
50 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

2 personen: als hoofdgerecht

4 personen: als voorgerecht

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verwijder de schil en de zaden van de butternut en snijd in kleine blokjes.
  • Stort de blokjes butternut op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kruid met cayennepeper en besprenkel met olijfolie.
  • Plaats in de oven gedurende 15 minuten, tot de blokjes butternut gaar zijn.

 

  • Neem een tweede bakplaat en bekleed met bakpapier.
  • Verspreid de plakjes pancetta over de bakplaat en plaats gedurende 6 à 8 minuten in de oven. De pancetta is klaar wanneer die krokant is.
  • Leg de pancetta op keukenpapier.

 

  • Verwarm wat boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook.
  • Voeg vervolgens de Risottorijst toe en roer gedurende een minuut om samen met de sjalot en knoflook.
  • Voeg nu de kalfsfond toe, roer eenmaal om en plaats het deksel op de pan.
  • Laat de risotto gedurende 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Controleer nu iedere 5 minuten de rijst.
  • De risotto is klaar wanneer de fond volledig opgenomen is.
  • Zet het vuur uit en voeg de boter en Parmezaanse kaas toe. Meng goed om tot er een smeuïge massa ontstaat.
  • Breng op smaak met nootmuskaat en cayennepeper.
  • Voeg de champignons, butternut en krokante pancetta toe aan de risotto en roer kort om.
  • Serveer onmiddellijk zodat de smeuïgheid niet verloren gaat.
  • Werk tot slot af met pompoenpitten, pecannoten en enkele blaadjes verse salie.

Risotto is zo'n dankbaar gerecht dat je makkelijk aanpast aan het seizoen. Eerlijke en pure ingrediënten, meer heeft een risotto niet nodig.

https://www.instagram.com/a_spoonful_of_happiness/

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.