Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Ragout van konijn, puree en gebakken appeltjes

Bereidingswijze

Voor de ragout van konijn

1.Verhit 1 el boter in een kookpot en bak de stukken konijn langs alle zijden mooi buin. Haal de stukken vlees uit de pot en zet opzij.

2. Smelt in dezelfde pot opnieuw 1 el boter en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens opnieuw het vlees toe en bestrooi met de bloem.

3. Voeg de rode wijn, wildfond, chocolade, bouquet garni, peperkoek, veenbessencompote en mosterd toe. Kruid met peper en zout en laat 1 uur pruttelen op een zacht vuurtje.

4. Voeg na 1 uur pruttelen de gekookte kastanjes toe en laat nog 20 minuten verder pruttelen op een zacht vuurtje.

Voor de puree

1. Verhit wat boter in een kookpot en stoof de ui aan. Voeg vervolgens de stukjes pastinaak, knolselder en aardappelen toe en kook de groenten gaar.

2. Giet de groenten af en pureer glad. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg indien nodig nog een scheutje melk toe.

Voor de appeltjes

1. Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor en snijd de appel in dikke schijfjes. Wrijf de schijfjes appel in met honing en bak langs beide kanten goudbruin in een pan met wat boter.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.