Bereidingswijze
De risotto
Ingrediënten:
150g diepvrieserwten
2 potten kippenfond Lacroix België
200g risotto
1 ui
2 tenen look
1 el olijfolie
4 eetlepels parmezaanse kaas
sap van ½ citroen
Bereiding:
Snij de ui en de look fijn en fruit aan in de olijfolie.
Voeg de risotto toe en bak ook even aan.
Voeg de kippenfond toe.
Laat de risotto garen. Voeg eventueel nog wat extra water toe.
Voeg de laatste 3 minuten de erwten toe aan de risotto en roer om.
Kruid met peper en zout en voeg de parmezaan toe.
De groenten
Ingrediënten:
4 grote wortels (in verschillende kleuren)
2 peren
200ml rode wijn
200ml water
2 eetlepels zoetstof
kaneel
200g boschampignons
1 el olijfolie
peper/ zout/ lookpoeder
Bereiding:
Doe de rode wijn, het water, kaneel en de zoetstof samen in een kookpot.
Schil de peren en laat gaarkoken in de rode wijn.
Schil de wortelen en snij in schuine schijfjes. Kook deze gaar.
Borstel de champignons af en bak aan in olijfolie.
Kruid op het einde met peper, zout en lookpoeder.
De saus
Ingrediënten:
300 ml rode wijn
scheutje soya room
½ rode ui
½ teen look
1 pot wildfond Lacroix België
1 tl olijfolie
Bereiding:
Fruit de ui en de look aan.
Voeg de rode wijn toe en laat voor de helft inkoken.
Voeg de wildfond toe en laat weer voor de helft inkoken.
Kruid met peper en zout.
Werk af met een scheutje soya room.
Het vlees
Ingrediënten:
Hindegebraad van ongeveer 600g
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kruid het hindegebraad met peper en zout en schroei aan in een bakpan. Laat elke zijde ongeveer 3 minuten bakken.
Zet nog 8 minuten in de oven.
Neem uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Handige tips
Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.