Risotto met saffraan, spinazie en chorizo

Bereidingswijze

1. Snipper de look en de sjalot fijn.
2. Snij de chorizo in kleine reepjes.
3. Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot en look glazig.
4. Voeg de rijst toe en roer goed door elkaar.
5. Blus met de witte wijn en de gevogelte fond.
6. Voeg de tijm, saffraan en laurier toe en laat garen op een zacht vuur.
7. Roer zeer regelmatig door de rijst om verbranden tegen te gaan. Tot het de rijst het vocht heeft opgeslorpen.

Voor de afwerking:
1. Snij de spinazie fijn en roer samen met de chorizo onder de risotto.
2. Voeg de room en boter toe en meng goed.
3. Laat 3 à 4 minuten onder deksel (van het vuur) nagaren
4. Voor serveren goed door roeren.

Wijnsuggestie:
Zonder enige twijfel hebben we hier nood aan een rijke witte wijn met voldoende zuren zodat hij niet plomp en zwaar wordt. Bijvoorbeeld: witte Hongaarse wijn op basis van de Harslevelu-druif (de druif voor de zoet Tokaji wijnen) maar nu droog gevinifieerd, toont ze een exotische wijn met voldoende structuur en de toch steeds aanwezige zuren.
Ook een witte Graves-wijn op basis van de Sauvignon Blanc en Semillon die gekruid werd met een subtiele dosis nieuw hout zou een mooie optie zijn.