Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Schuimige algenbotersaus

Bereiding
25 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Snijd de boter in kleine blokjes.
  • Kook de kippenbouillon samen met de grof gesneden sjalot en selderij, evenals de kruiden voor de bouillon.
  • Reduceer totdat er slechts 150 ml vloeistof overblijft.
  • Zeef het geheel.
  • Breng de saus weer aan de kook, voeg de blokjes boter één voor één toe en roer met een garde totdat de saus gebonden is.
  • Spoel de zeekraal twee minuten af in een fijne zeef tot al het zout is verwijderd.
  • Voeg de ansjovisfilet en de zeekraal toe.
  • Mix tot je een homogene saus krijgt. Voeg naar wens citroensap toe.

Ideaal om te serveren met lamsvlees of witvis.
 

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.