Steak szeshuan

Bereidingswijze

Voor de saus:
1. Snij de teentjes look fijn en doe in een steelpannetje (= sauspan) samen met de rund fond, szechuan peper en ketjap manis.
2. Breng aan de kook en laat 1/3 inkoken.

Voor de groenten:
1. Snij de shiitake in 4.
2. Snij de paprika’s in 2, verwijder de zaadlijst en snij in reepjes.
3. Snij de paksoi in reepjes.

Voor het vlees:
1. Snij het vlees in dunne plakjes.
2. Verhit wat olie in een wokpan en kleur de plakjes rundvlees aan.
3. Voeg de groenten en paddestoelen toe en laat mee wokken.
4. Blus met de saus en schud alles op.

Voor de afwerking:
1. Dresseer op een bord en strooi er gehakte koriander, sesamzaadjes en kroepoek over.
2. Serveer met rijst of noedels.

Wijnsuggestie:
Deze Oosterse bereiding van rundsvlees met zijn licht zoete karakter door de ketjap en het duidelijk kruidige van de Szeshuan peper zou heel verrassend kunnen gecombineerd worden door een iets rijkere, halfdroge witte wijn uit Vouvray in de Loire of uit de Rheingau in Duitsland of een gelijkaardige Riesling uit Luxemburg of uit de Wagram in Oostenrijk.
Op voorwaarde dat hij nu best wel rijpte in oude vaten en liefst zelfs een beetje flesrijping achter de rug heeft.