Vietnamese Pho met rosbief

Bereidingswijze

1. Giet de runderfond samen met het water in een kookpot en breng aan de kook.
2. Neem een pan en rooster de kaneel, steranijs, kardemom en korianderbolletjes gedurende twee minuten. Voeg vervolgens de specerijen en de suiker toe aan de bouillon.
3. Hak de sjalotjes en gember grof en voeg ook toe aan de bouillon. Laat de bouillon gedurende een uurtje pruttelen op een gemiddeld vuur.
4. Leg intussen de toppings klaar voor de Vietnamese Pho. Het makkelijkste is dat iedereen zijn eigen toppings kan kiezen aan tafel. Plaats enkele borden en kommetjes op tafel.
5. Was de verse koriander, basilicum en munt en verdeel over een bord.
6. Snijd de limoen in kwartjes en hak de lente ui en Spaanse peper in ringetjes.
7. Maak de wortel en rode ui schoon en snijd julienne.
8. Breng water aan de kook en kook de rijstvermicelli zoals aangegeven op de verpakking. Leg de rijstvermicelli in een kommetje en zet bij de andere toppings
op tafel.
9. Voeg na een uur de vissaus en sojasaus toe aan de bouillon. Breng op smaak met peper.
10. Giet de bouillon door een zeef en serveer onmiddellijk.
11. Doe in ieder kommetje wat rijstvermicelli, enkele stukjes rosbief, wortel en rode ui. Nu mag je de hete bouillon in de kommetjes gieten.
12. Werk tot slot af met lente ui, sesamzaad, verse koriander, verse munt en verse basilicum.
13. Wie wenst kan wat limoen toevoegen of een rode peper.
Vietnam in een kommetje. Pho is een populair ontbijtgerecht in Vietnam. Geurig, licht met een heerlijke aromatische bouillon.
Virginie Schoelinck