Gastrique
Bereidingswijze
1. Doe de sjalotjes samen met 1/2l witte wijn, 1 dl wijnazijn en het sap van 1 citroen in een ketel.
2. Voeg er 1 potje gevogeltefond en 1 potje kalfsfond bij.
3. Doe ruim dragon bij en ook wat kervel, tijm en een beetje laurier.
4. Laat deze basis voor gastrique tot de helft inkoken en passeer ze daarna door de puntzeef.
5. Laat de gastrique afkoelen en giet de gastrique over in een fles.
6. Je kan de fles met gastrique bewaren op een koele plaats.
2. Voeg er 1 potje gevogeltefond en 1 potje kalfsfond bij.
3. Doe ruim dragon bij en ook wat kervel, tijm en een beetje laurier.
4. Laat deze basis voor gastrique tot de helft inkoken en passeer ze daarna door de puntzeef.
5. Laat de gastrique afkoelen en giet de gastrique over in een fles.
6. Je kan de fles met gastrique bewaren op een koele plaats.