Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Kip in champignonroomsaus

Bereiding
40 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

Voor de champignonroomsaus

  • Verhit wat vetstof in een pan en bak de champignons goudbruin. Haal uit de pan en leg opzij.
  • Verhit in dezelfde pan opnieuw wat vetstof en stoof de sjalot en knoflook glazig.
  • Voeg vervolgens de gevogeltefond en room toe en laat inkoken tot de saus dik genoeg is.
  • Voeg tot slot de champignons toe aan de saus en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

 

Voor de kip

  • Verhit wat vetstof in de pan, kruid de kippenfilets met peper en zout en schroei aan beide kanten dicht. Zet het vuur zachter en bak de kippenfilets tot ze gaar zijn.
  • Serveer de kippenfilet met de champignonroomsaus. Werk af met verse peterselie en serveer onmiddellijk.

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.