Lacroix Beef Bourguignon

Pasta met boschampignons

Voorbereiding
Leeg
Bereiding
30 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

1. Bak de look met de uien, de knolselder en de champignons. Voeg de fond en de room toe. Kook in en voeg de eierdooiers toe. Zodra je de eierdooiers hebt toegevoegd, niet meer koken!

2. Voeg de peterselie toe en kruid af met peper en zout.

3. Kook de pasta gaar in gezouten water. Serveer de saus royaal.



Wijnsuggestie

Volgende wijnen gaan volgens ons goed samen met dit gerecht:

- Een oudere Chardonnay of Savagnin uit de Jura

- Heel specifiek, maar heel lekker: een oxidatieve Vin Jaune uit de Jura.

- Een oudere rode wijn van een niet te tanninerijke druivensoort of assemblage, bijvoorbeeld een +/- 15 jaar oude Barbera uit Piemonte of een 15 jaar oude, kwalitatieve Pomerol of Saint-Emilion Grand Cru (Classé).

- Een 10 jaar oude Volnay uit de Côte de Beaune, gemaakt zonder te veel extractie en zonder nieuw houtinvloed, zou hierbij heel lekker zijn (zijdezachte tannines en verfijnd aardse aroma's).

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.