Tikka Masala

Bereidingswijze
1. Snijd de kippenfilet in reepjes en doe samen met de overige ingrediënten in een kom. Meng goed onder elkaar en plaats de gemarineerde kip minstens 2 uur in de koelkast.
2. Verhit wat vetstof in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin en gaat. Haal uit de pan en leg opzij.
3. Verhit in dezelfde kookpot opnieuw wat vetstof en rooster het komijnzaad 2 minuten. Voeg vervolgens de witte ui toe en stoof 3 minuten. Voeg tot slot de knoflook en gember toe en stoof nog 2 minuten verder.
4. Voeg de tomatenpasta toe en bak enkele minuten verder. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en gevogeltefond toe en laat 10 minuten pruttelen.
5. Voeg de garam masala, korianderzaad, kurkuma, yoghurt en room toe aan de tomatensaus. Laat nog 10 minuten zachtjes verder pruttelen.
6. Voeg de gebakken kippenreepjes met de resterende marinade toe aan de tomatensaus. Serveer met naanbrood, rijst, koriander en peterselie.
2. Verhit wat vetstof in een pan en bak de kippenreepjes goudbruin en gaat. Haal uit de pan en leg opzij.
3. Verhit in dezelfde kookpot opnieuw wat vetstof en rooster het komijnzaad 2 minuten. Voeg vervolgens de witte ui toe en stoof 3 minuten. Voeg tot slot de knoflook en gember toe en stoof nog 2 minuten verder.
4. Voeg de tomatenpasta toe en bak enkele minuten verder. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en gevogeltefond toe en laat 10 minuten pruttelen.
5. Voeg de garam masala, korianderzaad, kurkuma, yoghurt en room toe aan de tomatensaus. Laat nog 10 minuten zachtjes verder pruttelen.
6. Voeg de gebakken kippenreepjes met de resterende marinade toe aan de tomatensaus. Serveer met naanbrood, rijst, koriander en peterselie.