Lacroix Beef Bourguignon
Feestmaal

Vol-au-vent videe van Parelhoen

Bereiding
45 minuten
Recept delen Uitprinten

Bereidingswijze

  • Breng de gevogeltefond aan de kook en voeg de parelhoen toe. Kook 20 minuten, of tot de parelhoen gaar is. Leg de parelhoen apart, laat afkoelen en trek in stukjes.
  • Meng het gehakt met de eierdooier en panko. Draai er kleine balletjes van.
  • Voeg de balletjes toe aan de gevogeltefond tot ze komen boven drijven. Leg de balletjes apart.
  • Verhit wat vetstof in een pan en stoof de champignons aan gedurende 3 minuten.
  • Laat de boter smelten in een kookpot, voeg bloem toe en roer met een garde tot er een roux ontstaat.
  • Haal de kookpot van het vuur, giet zachtjes de gevogeltefond bij de roux.
  • Zet de kookpot opnieuw op het vuur en breng al roerend aan de kook. Voeg vervolgens de room toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de parelhoenstukjes, gehaktballetjes en champignons toe aan de saus. Laat nog even op het vuur staan zodat alles goed warm wordt.
  • Voeg tot slot nog het sap van de citroen toe en kruid met peper en zout.
  • Haal de dekseltjes van de videes en vul met de vol-au-vent van parelhoen. Serveer samen met frietjes en werk af met peterselie. Plaats tot slot het dekseltje terug op de videe. Smakelijk!

Handige tips

Ontdek handige kooktips om je culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Leer trucs voor bereidingen, smaakcombinaties en keukenhacks om elke maaltijd tot een succes te maken.